Bezoek aan slot Schaesberg te Landgraaf

Bezoek aan slot Schaesberg te Landgraaf

Activiteitdetails

Naam activiteit:
Bezoek aan slot Schaesberg te Landgraaf

Korte omschrijving:

Bezoek aan slot Schaesberg te Landgraaf.

 

Slot Schaesberg

Middenin een heuvelrijk beekdal in het Zuid-Limburgse Landgraaf staat de ruïne van Slot Schaesberg, een 16e eeuws kasteel, en de contouren van de bijbehorende 17e eeuwse bouwhoeve. Deze restanten worden de komende decennia met behulp van oude ambachten weer herbouwd. Een bezoek aan deze unieke en baanbrekende erfgoed attractie begint in het gezellige bezoekerscentrum waar je te weten kunt komen over de geschiedenis van het kasteel.

Bij Slot Schaesberg kun je door een heuse historische kasteeltuin wandelen. In de tuin van 1000 m2 staan vergeten kruiden en groenten verdeeld over twaalf verschillende hoven. Ooit gehoord van Sucerwortelkens? Of altijd al willen weten Coraelkryt of Gods genade er uit ziet?

De gewassen die in de 16e en 17e eeuw in de keuken gebruikt werden kun je allemaal hier terugvinden.

Onze prijs is een ritprijs incl. entree park, alle overige kosten ter plaatse zijn voor eigen rekening.

Tijd:
13:00 - 17:30
zaterdag 28 mei 2022
prijs:
€ 24,00

Maximaal aantal plaatsen:
9

Adres:
Slot Schaesberg-Laan 100, 6371 KZ Landgraaf

Activiteitrubrieken

MuseaData

Frequentie:
eenmalig zaterdag 28 mei 2022


Boeken

Als u geïnteresseerd bent om direct te kunnen inloggen in het programma kunt u bij ons een login aanvragen. Met deze login kunt u alle informatie van de activiteiten inzien en ook direct boeken. Bestaande klanten hoeven alleen hun emailadres door te geven. Wij sturen u dan de login. Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden via ons kantoor en ontvangen na het invullen van de gegevens de login.