Dagtocht stad Krefeld (D)

Dagtocht stad Krefeld (D)

Activiteitdetails

Naam activiteit:
Dagtocht stad Krefeld (D)

Korte omschrijving:

Dagtocht stad Krefeld (D)

 

Krefeld stad bestaat uit drie delen: het classicistische Krefeld, het barokke Uerdingen en het middeleeuwse burchtstadje Linn. Dit is opgedeeld in nog drie dorpen: het kerkdorp Fischeln met de romaans-gotische kerk, Bockum met z'n villa's en landhuizen en het rustige Hüls, door de tijden heen samengegroeid, maar duidelijk van elkaar te onderscheiden.

In de 18e eeuw groeide Krefeld dankzij de textielindustrie. Talloze wevers werkten in deze plaats. Fluweel, zijde en brokaat waren internationaal zeer gevraagd. Keizers, koningen en kerkvorsten lieten zich verleiden door kostbare stoffen uit Krefeld. De wevers worden herinnerd door middel van de 'Meister Ponzelar', een standbeeld van een zijdewever met een rol lakenstof op z'n schouder. De wevers werkten in kleine wevershuizen die tegelijkertijd dienden als manufactuur en woonhuis. In Krefeld kan men nog enkele van deze wevershuizen bezichtigen.

Hetgeen hierboven staat is een klein stukje geschiedenis van Krefeld.

Krefeld heeft uiteraard ook een binnenstad, waar je leuk kunt winkelen of alleen al kunt flaneren.

Onze prijs is een ritprijs, alle overige kosten ter plaatse zijn voor
eigen rekening! 

Tijd:
10:00 - 17:30
woensdag 26 april 2023
prijs:
€ 18,00

Maximaal aantal plaatsen:
18

Activiteitrubrieken

DagtochtenData

Frequentie:
eenmalig woensdag 26 april 2023


Boeken

Als u geïnteresseerd bent om direct te kunnen inloggen in het programma kunt u bij ons een login aanvragen. Met deze login kunt u alle informatie van de activiteiten inzien en ook direct boeken. Bestaande klanten hoeven alleen hun emailadres door te geven. Wij sturen u dan de login. Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden via ons kantoor en ontvangen na het invullen van de gegevens de login.