Dagtocht St. Benedictusabdij 'de Achelse Kluis' te Hamont-Achel (B)

Dagtocht St. Benedictusabdij 'de Achelse Kluis' te Hamont-Achel (B)

Activiteitdetails

Naam activiteit:
Dagtocht St. Benedictusabdij 'de Achelse Kluis' te Hamont-Achel (B)

Korte omschrijving:

Dagtocht St. Benedictusabdij "de Achelse Kluis" te Hamont-Achel (B)

Na een onderbreking als gevolg van de Franse Revolutie, namen de trappisten monniken van Westmalle de religieuze draad weer op en stichtten in 1846 op deze plek de Sint-Benedictusabdij. De nieuwe gemeenschap groeide gestaag en stichtte op haar beurt dochter huizen in Echt en Diepenveen (Nederland), in Rochefort (België) en in Kasanza (Democratische Republiek Congo).

Na de Tweede Wereldoorlog werd gestart met de bouw van een nieuwe abdij. Slechts twee van de vier geplande vleugels werden gerealiseerd. De gemeenschap telde toen om en bij de honderd monniken.
De kleine monnikengemeenschap die vandaag is overgebleven, is nu voor haar inkomsten voornamelijk aangewezen op handelsactiviteiten, waaronder de verkoop van zelf gebrouwen Achels trappistenbier.

Sinds 2004 is de site van de ‘Achelse Kluis’ door de Vlaamse overheid erkend als open monument.

De abdij is niet te bezichtigen en de abdijkerk is alleen toegankelijk om de liturgische vieringen bij te wonen. Maar naast de ingang van het gastenhuis in de voorhof is een mooie onthaal kapel, die voor iedereen toegankelijk is.

Op de binnenplaats is een gezellige herberg met zicht op de brouwketel van het Trappistenbier.

Onze prijs is alleen een ritprijs, alle overige kosten ter plaatse zijn voor eigen rekening!

 

Tijd:
10:00 - 17:00
woensdag 5 april 2023
prijs:
€ 18,00

Maximaal aantal plaatsen:
9

Adres:
De Kluis 1, 3930 Hamont-Achel

Activiteitrubrieken

DagtochtenData

Frequentie:
eenmalig woensdag 5 april 2023


Boeken

Als u geïnteresseerd bent om direct te kunnen inloggen in het programma kunt u bij ons een login aanvragen. Met deze login kunt u alle informatie van de activiteiten inzien en ook direct boeken. Bestaande klanten hoeven alleen hun emailadres door te geven. Wij sturen u dan de login. Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden via ons kantoor en ontvangen na het invullen van de gegevens de login.